Saturday, August 11, 2012

Sweet like candy!



Asslamualaikum w.b.t.


Hi dear!!! lama dah saya tak update blog kn? pehhh dah 4bulan kowt! xpe..xpe..asik busy dengan biz sampai blog pun berusang.. eh korang sume ok? sihat? lama gile tak follow entry korang.. rindu gilerrrrrrrrr... ok nak baca entry uol secara pukal!

Entry saya harini sikit je.. cam biasa la, wat je entry mesti ada gambo.. meh nengok dulu before cite.. excited lettewww..hahaha


Ini kisah sebelum puasa.. en tunang pegi tolong mama die kat office.. pegi ke MJ (Maju Junction).. kalo saya pegi dengan en tunang, perkara wajib beli cake.. sedap weyhh!! so tengahari tu saya message la en tunang kirim cake.. ngidam lettewww!! dah berbulan dah dok order tapi asik xdapat je..frust! bile order je, mesti en tunang cakap  : " alaaa nanti kite g secret recipe ok.." saya nak cake lain, die nak bagi cake lain! fine! kalo secret recipe tu kt kajang pun ada baek tak yah order.. emo kemain hahah *tetibe

Balik je dari keje en tunang amik kat office, balik umah, mandi2 n siap2 nak kua dgn en tunang.. masuk je kete, en tunang suh bukak dashboard saya jumpa sesuatu..taraaaaaa!!! siap tulis gitu tu yang tak tahan tu..kemainnn kau!! terus excited bukak! alaaa cake lain... ;'( takpe2..yang penting en tunang ingat jugak nak beli kan.. then, snap pic laju2 dan makan laju2 dlm kete time tu jugak.. sampai pic pun xclear..hahaha tapi cake yang tu pun sedap!

ok bile dah habiskan cake tu, baru sedar nak offer kt en tunang.. awak nak ke cake ni?? saya dah habiskn pulak..hahahah pelahap tahap gaban! en tunang pun cakap tak pe, saya dah makan dah..awak makan la, memang beli untuk awak pun..yeayyy!! suke2!! en tunang memang baik hati... i loiikkee ;-*

TQ en tunang kerana berhati mulia tulus mulus kepada cik tunang.. =)

Tuesday, March 13, 2012

Creative/ Unique Sofa

Assalamualaikum..


Apa khabar kalian? ngeh3... =) Nak bagi uol tengok sofa yang unik ni.. best woooo.. meh meh... pakat maiii siniii.. mana la tau uol kat luar sana tu nak tukar sofa baru ke, haaa kita ambil ilham dulu before membeli.. o_O? sila teruja!



alahai comelnye sofa ni.. nampak macam lembut.. agak2 kalo tidur kat situ, bile bangun berlekuk2 tak badan?hehee =p 



Haaaa yang ini lagi bahaya weyh!! kalo baring kompem melekat terus.. tak payah nak rasa adventure sangat lah nak try duduk situ.. ni kalau letak kat rumah jadi bahan hiasan jela nih..bhahaha sape sanggup nak duduk kalo sofa gini?? -.-?



Yang ini lagi satu!! mengapa la designer tu design sofa gini? bukan main tajam lagi.. kalo ado anak, buleh buta mato anak den.. anak? (ngeri je dengar kawen pon belum lagi ni ha..) hahaha



alololoo cutenyaaa... yang ini saya nak.. tapi letak dalam bilik.. kalo letak kat hall, tetamu confuse.. ini rumah ke taska??hahahaa kalo ada kt bilik ni mmg tak tido kat katil nihhh.. excited punya pasal. tido pun sambil pakai lip gloss.. ikut tema sofa.. =_="



tak ke macam semak je sofa gitu? tak macam sofa kan uol?? sekali tengok macam french fries..terus rasa lapar.. =9 dah la color biru, macam french fries yang dibekukan selama 50 tahun je.. erkkk



Yang ini nampak stylo tapi kalo duduk situ rasanya macam sedang bermain tetris..hahahah ^_^



sofa ni tokey kedai telur memang mampu milik ni.. tak payah tunggu lama, sekali duduk habis mandi telur.. eiiiuuwww :-S



Wahhh yang ini unique kan? kalo tido dengan suami ni macam romantik je, i tengok u, u tengok i, i tenung u, u tenung i... habis 1 malam main-main mata je..hahaha boleh ke macam tu?


Ini diantara sofa yang paling saya suka la..sofa ke ni? sape nak bagi saya? huhhh tak sampai hati saya nk duduk.. comey bebenor.. kalo dapat ni tengok jela dari katil sambil tesenyum2..hahaha gilo ke hape?



Sofa ni cantik!! saya suke... tapi bile tengok jadi confuse, tang mana lantai, tang mana dinding??
 sampai senget-senget kepala nengok.. T__T


Mesti uol rambang mata nak pilih kan? unique.. jangan pilihan uol yang memberi risiko tinggi itu sudah.. confirm rumah uol tak de sape sanggup datang..nak lalu kat sofa tu pun gerun weyhhh..hahaa Sofa yang paling saya suka yang ada teddy bear tu, lips, dan yang kt atas ni.. hehehe ^^




-THE END-

-> Thanks for reading uol.. i appreciate everyone who takes the time to read my blog. i especially appreciate those who left comments and who linked to posts.. =] peace yawww!!!

Tuesday, February 21, 2012

Guys & Girls Fact!! =D

Assalamualaikum w.b.t...


Sunyi sepi je kan?hehe ;B actually kawan saya, tini (mesti minah ni bangga giler aku letak nama die besor gini) =P telah bermurah hati meminjamkan saya novel Gemersik Kalbu... xD agak terharu...auuwww TQ babe!! novel itu di terbangkan dari jauh nunnnn di Sarawak (rumah keluarga tini).. bukan saya tak boleh beli, tapi saya tak berapa minat sangat novel cintan cintun ni.. walaupun saya jiwang (jujurnya aku disini) =D bile baca novel jiwang terasa geli pulak ayat-ayat dalam buku tu.. meremang remang je bulu roma masa baca intro novel ni..hahaha ^_^ so, still consider saya jiwang ke camtu? tak kan?? =_=".. Ok lah!! jom lah tengok sikit gambaran buku ni..




Fine!! memang dah basi pun untuk uol sebab buku tu dah lama kan??? o_o?.. tapi gara-gara lakonan aqasha dengan ayu raudhah la yang membuatkan saya terus teruja mahu membaca novel itu. Tujuannya semata-mata nak buat perbandingan diantara novel dan movie ni, nak nengok mana yang lagi best.. dalam masa 2 hari saya habiskan baca novel tersebut. Sepanjang saya teroka novel tu, semua imaginasi saya kuar muka aqasha dengan ayu raudhah.. -,-" habis macam mana aku nak feel ni??  ni lah akibatnya kalo dah tengok movie dulu sebelum baca novel.. erkkk.. walaupun jalan ceritanya lebih kurang, saya gagahkan jugak la baca sebab nak tau punya pasal.. so ending nya sama je.. Happy Ending.. arghhhh tak mo la baca buku cinta lagi.. Saya lebih tertarik kepada buku yang bermotivasi.. so buku paling best saya pernah baca "Rich Dad Poor Dad" by Robert T.Kiyosaki.. Mostly buku die memang menarik dan memberi ilmu.. (^__^)v


Ok dah terbabas dari topic saya ni!!.. tu bukan tujuan entry saya malam ni..hehe jom tengok Guys and Girls Fact ni.. terjumpa dalam carian mr.google actually.. termenung kejap berfikir.. hmm apa pendapat uol?? true or not? ada yang hangguk dan ada yang geleng? Suma ada pendapat yang tersendiri kan?? (-.-!)


Tetiba otak menjurus terfikir when guy buat tak tahu?? (=.=)? cause
 he dah berbulu, that girl more worst than hantu!!!.. bhahahHAHAA lol =P


Mostly fact ni DAMN TRUE la.. tapi tak semua.. yang paling penting saya nak nasihat kat uol ye.. PLEASE...PLEASE...PLEASE.. do appreciate what he/she felt to u ye..because once u broke his/her heart, u'll never get what they felt to u anymore.. trust me.. if ada pun maybe tak sejujur dan seikhlas dulu.. Renung-renungkan ye.. hikhik.. ceramah sikit jer.. T___T


So, if uol ada pendapat or penambahan tentang fact ni, sila lah komen.. kongsi-kongsi pendapat dengan kawan-kawan yang lain.. hehehe Ok lah.. Good Night Uol!!! Sweetdreams, Sleep Tight.. Haaaa sebelum tido tu baca nih dulu!! (Peringatan untuk diri sendiri jugak) T__T



بِاسْمِكَ اللّهُمَّ أَحْيَاوَأَمُوتُ

bismikallahumma ahya wa amutu

Ertinya :
Dengan nama-Mu ya Allah aku hidup dan mati

Monday, February 13, 2012

Gemersik Kalbu.. Wallaweyy!!

Assalamualaikum w.b.t.


Uol ada tak tengok drama Gemersik Kalbu kat TV3 setiap isnin-khamis jam 7-8 malam? (perghhh detail aku bagi maklumat) gelojoh namanya ni..hahahaa T___T Actually nak story kat uol, before ni saya tak tahu langsung pasal drama ni.. Kawan-kawan di Office la asyik cakap pasal drama ni, saya pulak jadi pendengar setia. (Setia kerr pendengar ini?) N ada la 1 time tu saya tengok drama ni dengan my mom, hmmm best jugak.. tapi time tu dah episode ke 18 kot kalo tak silap.. so saya tak puas hati (macam nak gado je kan??hahah tak takut pon!! =p ) saya tengok dari mula sampai episod yang terakhir.. guess what??? dalam masa 4 hari je saya boleh habiskan 24 episod cerita tuh.. pastu pergi keje pagi-pagi mata dah macam garfield kuyu semacam. Mana tak nye tiap-tiap malam dok ngadap cite tu... -,-" 


Meh tengok sinopsis cerita ni.. layannnn~~

video


Drama ni dari adaptasi novel sebenarnya.. Novel nya saya tak pernah la baca.. tapi memang best sangat cerita ni.. Before ni saya tak adelah minat kat aqasha ni kan.. maybe watak die dalam cerita ni  nampak die macam comel gile je, nakal lak tuh!! suke sangat menyakat ayu raudhah..and and and... dieeeee sooo romantic you!!! huhuhuu (^_^) memang watak nya agak liar tapi die seorang yang sangat setia..auuuwwww (wink2) Tetiba terus jatuh cinta kat aqasha ni.. eh eh eh!! tak tak!! Jatuh cinta kat Drama Gemersik Kalbu ni.. (ampun en. tunang) bhahahaaa!!!


Gabungan Ayu Raudhah dengan Aqasha memang meletop!! saya nak bagi uol tengok di antara part yang best la tapi tak banyak sebab saya amik dalam you tube je.. ada lagi part yang lagi best dari yang ini tapi tak ade dalam you tube.. so saya suggest uol layan la drama ni dalam you tube dan baru boleh komen..ada bran??hehee.. jom tengok!! (tak nak tengok pon uol kena tengok gak dah saya upload pon..) bhahahaa =p


video


video


video


video


Sesungguhnya saya sememangnya ketinggalan zaman!!! kenapa?? kenapa?? -,-" sebab saya baru tau aqasha ni dulu penyanyi.. eh betol ke uol?? still confused.. -__-? kawan-kawan saya la yang cakap dulu die penyanyi.. suara die best jugak weyh.. wiwiiittt (*_*) mula-mula dengar lagu "obsesiku" ni rasa macam sengal je lyric die kan?? ape gigit-gigit cuping telinga pulak?? eeiuuuwww geli lah!! hahaaha tapi bile dah layan cerita ni, rasa best pulak lagu nih!! memang tak tetap pendirian betol.. yang bestnye lagu ni sebab lyric die sebenarnya.. kalau uol baca macam geli tapi cuba fahami baru tau bestnye.. kan kan kan?? (sila hangguk)


Haaaaa.. yang aku pelik kat sini, apesal muka aqasha tu bersih gile? o_O"? putih licin macam pompuan.. kalah kulit aku tau!!.. tak pernah pulak aku tengok lelaki muka bersih camtu.. pelik lak rasa.. (padahal tak boleh terima kenyataan kulit aqasha lagi cantik dari diri sendiri) heheheee dah la.. rasa nya entry kali ni meleret dengan aqasha dan gemersik kalbu tuh... Ayu Raudhah Cantik!!! erkk tetibe* :-B.. ok udah la tu tina oiii.. jom kita layan last video aqasha nyanyi lagu  "Obsesiku" live.. Zaaaasssss~~~~


video



p/s:: En.Tunang.. mainkan guitar lagu ni untuk saya... please..please..pleaseee~~



Saturday, February 11, 2012

E-day~ Part 3 (cincin disarungkan)

Assalamualaikum w.b.t.


Seriously saya nak minta maaf kat uol sebab lama bebenor tak update blog.. ='( ada urusan sikit.. ok seperti yang saya janjikan untuk entry ni nak story kat uol detik-detik bermakna ini.. auuuwww T__T (sila muntah)



Masa tunggu dalam bilik saya cool je.. bile dah kuar bilik dengan drastiknya nervous tu datang.. nak huluq tangan pon cheq ketaq no.. --__--" kenyataan saya tak ade parkinson eyh.. hehe tetiba*



Selamat hari raya bakal ibu mertuaku.. maaf zahir dan batin.. eyh.. eyh..salah majlis! hihii =B



Senyuman tu dah cukup menunjukkan betapa nervous nya saya berhadapan dengan mereka semua.. Fuh!! istighfar 1000x -,-" 
Bak kate kawan saya cik.tini: "nanti kalo u nervous u seru nama i 3x kali confirm u tak nervous" perghh minah ni.. siap sms wish cakap macam tu?? adeke patut memang tak patut bin kepatut?? -_-? tapi tak pelah, terima jela dah kawan saya mereng macam tu...hohohohhoo ^_^




Ni la cincin tunang saya.. cincin ni kami cari di Habib Semua House, KL.. pening jugak la nak cari yang less.. Haritu ada less di Ampang Point tapi terlalu ramai orang, so kami tak jadi beli..di KLCC pun ada tapi tak sempat nak pergi.. lastly rasa macam menyesal tak beli kat ampang point sebab Habib memang susah nak less.. nyaris-nyaris nak beli kat Poh Kong tapi en.tunang cakap tak pe kita cari dulu Habib tempat lain.. then, taraaaa...jumpa pun!! walaupun less nye sikit je dan tak jauh beza dengan actual price, en.tunang nak juga beli di situ sebab diamond die berkualiti.. ikutkan saya memang tak kesah mana-mana pon.. asalkan sumanya berjalan lancar..(^___^)v Jom terjah picture saya dengan en.tunang..~







Ye, gambar kami seperti malu-malu kucing je kan? tersipu-sipu gitewww... kami tak pernah tangkap gambar dalam keadaan banyak mata memandang.. kalo dorang nak tengok kami bergambar, dorang mesti akan tutup mata.. eyh?? adeke macamtu?? hahaa sumpah malu!! Pada mulanya saya memang fikir en.tunang tak kan datang majlis ni. alahhh lelaki memang tak perlu datang pun unless untuk bergambar.. then die sms saya cakap die datang.. excited la haku!!hohohoo (*_*)! tapi en.tunang datang selepas majlis selesai la.. datang untuk amik gambar jerr.. mata masing-masing tak focus kat camera sebab tak tau nak nengok camera yang mana..hahahaa tak keruan..


Nak bercerita pasal baju?? baju saya tu saya tempah sendiri dengan veil di MARA KL tu.. favourite tailor saya.. memang baju apa pun akan tempah dengan die.. actually memang fikir nak sewa je, tapi mama en.tunang bagi set lace tu yang dibeli di Bandung, Indonesia so, saya gunakan untuk baju bertunang.. suka sangat warna baju tu weyh.. eyh!! mama en.tunang ni macam tau je saya punya taste kan??hehehee ;B Design baju tu pula saya pilih sendiri.. payah juga nak cari.. bila dah siap terasa macam vogue pulak!! erkkk malu betol nak pakai..'',\ tapi pakai jugak la, mana nak cekau baju lain last-last minit kan?? baju en.tunang kami beli yang ready made je sebab last minit.. memang pada mulanya ingat en.tunang tak datang untuk tangkap gambar.






Apabila saya renungkan senyuman yang terukir di wajah opah saya ni, saya rasa happy sangat-sangat!! opah saya la orang paling excited masa majlis ni.. siap uruskan siapa nak bergambar dengan saya pulak tuh..hahaha terasa macam artis.. aku memang over nyah!! =D hhohoho tengok lah gambar yang opah saya tengah bercakap tu.. tau ape die pesan? opah nak tangkap gambar banyak-banyak nak letak kat dalam album kat kampung... sweet kan opah saya?? opah saya memang suka berkelakuan comel bergituww (^__^) I Love U Opah!! tapi masa ni opah abah saya tak dapat datang sebab tak sihat ='( sedih jugak la tapi tak pelah sebab saya tau insyaAllah opah akan ada masa majlis persandingan saya nanti.. =)


p/s :: TQ to uol sebab sudi luangkan masa membaca blog iol yang merapu ni..heheee T__T jangan sampai uol termuntah tengok entry bersambung-sambung yang mengambil masa untuk di update kan ni suda..hahaha sorry tau!! (sorry nek lorry lahh!!!) kan kan kan??


Sunday, January 29, 2012

E-day~Part 2 (apabila majlis dimulakan) ^_^

Assalamualaikum w.b.t..


Ini adalah sambungan dari entry yang lepas.. hope uol tak boring.. (walaupun reality boring) keh3.. T__T This time nak cerita kat uol bila majlis dimulakan.. selesai sudah ketibaan "dif-dif kehormat" cewahhh... tak de maknenye.. >_< apabila rombongan pihak lelaki sampai dan berkumpul di hall bersama family serta saudara mara, saya terasa macam seronok sangat... meriah je rumah pada hari itu.. siap pasang bunga api letup-letup dalam rumah.. (ok tipu.. =p) hehehe





Suasana ketika majlis dimulakan.. dan saya pula dimana?? sedang buat apa?? sedang menari michael jackson di dalam bilik.. memang over kan?? lempang sikit!!! -.-\ padahal tengah tak tentu arah.. ke hulu ke hilir.. nasib dalam bilik tak de parit, kalo tak, terus jatuh parit sambil berenang-renang ke muara.. ok imaginasi sudah melampaui batas..hahaaa ^__^ jom tengok apa saya tengah buat ~~



owhhh sedang makeup... cettt!! muka masam je kan?? tak de lah uol.. mak andam tu tak bagi senyum sangat.. die suruh saya serius.. haaa kan dah serius habis tuh.. hihiihiii



Sedang membetulkan selendang sikit.. ok tak jadi!!.. mak andamm.. help!! help!! bergegas mak andam betulkan.. bila keadaan begini terjadi kat uol, benda senang pon boleh jadi susah.. sabo jelahh...



Selesai sudah sesi makeup.. bergambar sebegini pula.. muka macam happy.. memang excited pun.. habis tu kenapa bergambar sampai tutup mata?? bulu mata tuh berat lah!! hahahaa :-D saya 1st time pakai bulu mata palsu.. tak tahu lah macam mana orang di luar sana yang gemar memakai bulu mata palsu ni..  pandangan jadi terhalang.. mata jadi berat lalu sepet.. dah la memang azali mata saya kecik, bertambah-tambah kecik.. ayoyoyooo.... (^___^)


Seterusnya....



Bermula lah sesi perbincangan di antara kedua-dua belah pihak.. 




Sesi penyerahan cincin dari pihak lelaki kepada pihak perempuan... yang berbaju kemeja berwarna biru itu ialah pakcik saya iaitu pakcik mizan..beliau wakil dari pihak perempuan..(thanks a lot pakcik mizan).. yang tengah pegang cincin berbaju hijau pula adalah abah saya.. abah seperti mencari ibunda jerr.. mana mak?? mana mak?? dalam hati abah berkata dan tercari-cari.. hehehe



Ibunda telah dapat dikesan..hehee actually mak saya dihalaman rumah sebab nak ambil barang, sekali nak masuk balik ke dalam rumah, sudah penuh, nak lalu pun segan.. so mak dok kat depan sliding door jelah.. muka mak gembira je tengok cincin tuh!! o.O!! terpegun suda.. dalam hati mak berkata "kang mak pakai terus cincin ni kang".. kihkihkih memandai je haku buat cerita.. T__T


Wajah kegembiraan terpancar di wajah parent saya.. cukup membuatkan saya gembira bila melihat mereka gembira.. :') Tapi yang paling excited pada majlis ini ialah opah saya.. seronok beronok-ronok saya tengok gelagat opah.. uol nak nengok?? nantikan entry seterusnya apabila cincin disarungkan... jeng jeng jeng... (",)v


To Be Continued...



Saturday, January 28, 2012

E-day ~Part 1... ^_^

Assalamualaikum w.b.t...


Apa khabar uol?? lama saya tak update blog kn kn kn?? selepas habis je majlis pertunangan, hidup kembali normal..hehehe dan berita baik di office pula, saya sudah mendapat pengganti staf lama yang sudah berpindah.. so saya tidak perlu menanggung bebanan kerja yang banyak lagi... hoooreyyyy!!!! (give me 5!!) not high 5.. tetibe >_<"


Majlis Pertunangan saya berlangsung pada 22.01.2012.. kebetulan sama pula dengan majlis pertunangan kawan rapat saya semasa di kolej iaitu Wan Nurul Huda (che' wea) dan Mohd Suhaimi (Mat CE), majlis mereka di kedah.. Tahniah kepada mereka.. =) jom kita menjamu mata.. T__T




Rombongan pihak lelaki ke rumah saya... auuwwww (gewdik ckit) meh lempang saya laju-laju!! hahahaha =p



Inilah mini pelamin saya =) agak kelam kabut mencari mini pelamin sebelum ini.. ikutkan hati tak mo langsung buat mini pelamin.. malu siot nak dok kat situ bila mata semua orang ke arah kita.. huhh.. -,-" hajat ibunda dan keluarga mahukan ini, saya turutkan jua.. gigih mencari, namun ini yang berkenan dihati... (ayat tak boleh blah) hahaha >,<  Actually saya ada mencari mini pelamin yang lain sebelum ini tapi harganya terlalu mahal, so tidak perlu membazir.. saya decide untuk mencari harga yang murah dan berpatutan.. last minute contact butik ini.. alhamdulillah dapat juga... 




Hantaran dari pihak saya kepada pihak lelaki.. sepatutnya 7 dulang berbalas 9 dulang je.. so, saya sudah menyediakan 9 dulang.. pada pagi majlis itu, busy lah saya bergegas beli fresh flower untuk buat sirih junjung itu serta membuat gubahan terakhir dulang choc.. selepas itu berlari anak naik ke bilik untuk sesi makeup.. selesai sudah, apabila turun kebawah, melihat banyaknye hantaran!! pehh!! biar betol?? o.O?? sumpah haku buat 9 dulang je itu pun termasuk akak saya sponsor sikit, bile turun jadi 17 dulang.. mak aiii.. tak terkata.. rupanya sedara mara yang sponsor lagi.. sempat pula mereka tolong gubah... terharuu~~ ^__^ Terima kasih kepada semua sedara mara dan keluarga saya yang berhempas pulas membantu mejayakan majlis ini.. terharunya saya bercampur dengan perasaan teruja.. hehehee alhamdulillah rezeki.. =)



Hantaran dari pihak lelaki kepada pihak perempuan.. Yang ini hasil gubahan dari mama en.tunang.. hantaran dari pihak saya pula, saya yang gubah sendiri.. itulah sebelum ini saya pernah cakap kat uol saya busy je memanjang.. ini lah yang saya lakukan sebenarnya.. credit tu mama en.tunang.. cantik gubahan hantarannya.. i loikeee!!!! T__T credit to sedara mara serta family saya juga yang menggubah hantaran last minute yang mereka sponsor.. sama pulak macam saya yang gubah... berseni sungguh mereka ini... sukenyeeee.... (sambil guling-guling kegembiraan... over nyah!!) bhahaha =D


To be continued...


p/s: terima kasih kerana meluangkan masa uol untuk membaca entry ini.. muaxxx!! ('',)v




Friday, January 20, 2012

Nobita's Dinosaur :'(



Assalamualaikum...


Pernah tak uol tengok cerita daraemon tapi siri yang nobita dengan doraemon bela dinosaur?? Erkkk -.-" Uol jangan nak pelik sangat dengan entry saya yang seperti kanak-kanak ribena ini.. ribena itu enak sekali tahu??!! =9 haha tak pasal.. Ok balik pada topic tadi. Saya bagi uol tengok gambar dulu lah ye.. mana lah tau uol penah tengok ke..(dengan penuh harapan..huhuu) T__Tv




Al-kisah... cerita ni tahun bile punya entah saya pon dah tak ingat.. cerita ini salah satu kejadian yang saya tak boleh lupakan dan tak boleh terima kenyataan...hahaha macam serius bebenor je perkara yang saya nak cerita ni kan??


Bangun pagi, sarapan... duduk depan TV sambil layan cerita doraemon ini.. perghhh apsal entah khusyuk benor nengok nya.. adik saya yang bongsu la dok layan lak.. saya pun join skali.. Ini bukan siri biasa tau.. cerita ni yang full movie punya.. 


Baiklah saya cerita ringkasan serba sedikit ye.. 

"Nobita terjumpa 1 biji  telur dinosaur ni, then die jaga la sampai telur tu menetas.. lahirlah seekor dinosaur.. die bela, bagi makan, bermain bersama sampai lah dinosaur tu besar.. apabila dah terlalu besar, nobita terpaksa sorok dinosaur tu di laut ke pulau..entah saya tak berapa ingat..hehe -.-" tujuan die sorok tu sebab ramai orang cari nak bunuh kerana takut dinosaur itu membahayakan. Lalu die terpaksa menghantar dinosaur tu pulang ke tempat asal bersama family dinosaur tu dengan bantuan doraemon.."


Klimaks nye cerita ni, saat-saat die nak berpisah dengan dinosaur tu.. punya lah die sayang sangat dinosaur tu sampaikan susah sangat die nak berpisah. Time begini lah lagi mata saya tidak berganjak.. tanpa saya sedar AIR MATA SAYA PUN MELELEH-LELEH!! OK!! haku nanges.. tapi sempat cover depan adik-adik dan juga ibunda.. then nanges lagi.. :'( tetiba adik saya tegur.. "angah nape nangis??" dorang semua gelakkan saya sambil berkata "angah ni tengok cerita doraemon pon boleh nanges!!" ok fine!!! hati 'kuntum' memang begini.. 


Malu siot!! lepas pada kejadian tu, saya selalu kena 'bahan' dengan adik-adik saya.. dorang siap cakap "ni tengok cerita sin chan jangan nanges pulak!" hampeh betol!!! =_=" Bile kenang kembali kan uol, memang cam pelik pula.. ade ke patut cerita kartun pon saya leh layan sampai menangis?? kalo ombak rindu ke boleh terima la jugakkan.. Tidak mengapalah.. itu lah saya ni, hati kuntum benor..bhahahah tak mo tengok cerita kartun dah!! hahaha (Emo laks) T__T


p/s: tapi cerita nobita's dinosaur tu memang sedih pon. :'( uol try lah tengok!! if uol nanges mean saya normal la tuh. (uol buat-buat nanges jelah walaupun tak sedih..) erkk... sejukkan hati sendiri.. ;-p



Tuesday, January 17, 2012

Eye Bag yang degil..

Assalamualaikum...


Uol ada tak masalah eye bag?? =( macammana  nak hilangkan ye? bile rutin harian dah padat gini lah jadinya. (budget macam perdana menteri. bahahaha =D)



"Pagi-pagi gosok gigi... cuci muka.. gosok baju.. minum kopi.. makan roti.. owh senangnya suka hati.." (sambil menyanyi dengan riang) ok bukan tujuan saya nak menyanyi ye.. biasa memang akan berkelakuan over macamni. Ini gambar pagi masa baru masuk office.. muka letih, tak cukup tido.. capai aje tudung yang ada di depan mata, tudung ibunda juga menjadi mangsa..bhahaha ;p

Lepas mandi pakai contact lense, mata tidak boleh terima kenyataan.. pedih siot!!! bila pakai dalam keadaan kelam kabut. So, pakai ajelah spec yang sedia ada.. lalu berkelakuan aneh dan bergambar dengan bergaya..bhahaha adessss!!! tong sampah itu merosak kan image...




Yang ini tiada tong sampah.. tapi senyum macam tak ikhlas pula sebab kena tangkap gambar sendiri dua kali..hehehe ok udoh la tina.. Hmm uol nampak tak kedua-dua gambar saya tu.. cer tengok bawah mata saya.. ye eye bag uol!! uwaaaa!!! (nanges kuat-kuat sambil guling-guling tak cukup tanah) :'( bila kehidupan sibuk mahupun di office ataupun dirumah.. bekerja pula berdepan dengan komputer, kurang tidur, kurang rehat dan pengambilan makanan yang tidak sihat, begini lah jadinya.. ini gambar pagi.. ok jom tengok gambar  waktu malam pula..




Haaa kan saya cakap tiada perubahannya.. tak mengapalah, tak sabar menunggu pengganti staf yang lama itu.. baru hidup kembali normal.. mari berkongsi petua!!.. =)


Untuk hilangkan lebam bawah mata ni, jom kita amalkan yang ini. Saya ambil dari Mr.Google..

1. Banyakkan minum air kosong.

Memang air kosong ni sangat la membantu diri kita menjadi lebih sihat, cantik, semuanya dengan air kosong. Walaupun bile banyak minum kita akan juga selalu berjumpa dengan mr. toilet.. nak sihat kena tempuh jugala ye..hehe minum lah air kosong lebih-lebih lagi jika uol aktif melakukan banyak aktiviti. Ini amat baik untuk menjaga kesegaran kulit bawah mata. 


2. Makan sayur-sayuran hijau

Haa ni sape yang tak suka makan sayur ni memang rugi.. alahhh makan jelah, sedap tu.. lagi-lagi sayur yang freshhh.. fuhhh terus perut berasa lapar..bahahaha T__T  Sayuran hijau ni kaya dengan antioksidan dan sekiranya uol kurang nutrisi, mulakan lah sekarang mengambil makanan yang sihat ini dalam menu harian...


3. Gunakan timun atau tomato.

Uol hiriskan timun ataupun tomato, then tekapkan pada kedua-dua mata uol dalam beberapa minit. Boleh juga kalo uol nak tekapkan semalaman sebelum masuk tido.. saya hanya layak pakai timun je, kalo pakai tomato confirm tak sempat tekap, saya dah ngappp dulu masuk perut..bhahaha saya sangat suka makan tomato... :9


Lingkaran hitam bawah mata ni juga disebabkan oleh faktor keturunan juga. Cer uol tengok mata parent uol, ada tak lingkaran itu? Jangan la uol tengok 1 hari ada uol confirm cakap memang parent uol ada lingkaran itu.. selalu perhatikan ye. Jika ada, seawal usia remaja uol ni pon dah ada rona hitam tu, berkemungkinan ia adalah faktor keturunan...




Ada juga cara lain uol, saya gunakan product ini yang dibeli di Body Shop, KLCC bersama en.bf. Harganya berpatutan kerana saya pakai dalam jangka masa yang lama untuk menghabiskan 1 botol ini.. Cara pemakaiannya pula ialah selepas cuci muka masa mandi, uol pakai lah toner, then sapukan cecair ini ke kedua jari manis lalu urutkan di lingkaran tersebut.. Kemudian uol pakai moisturizer.. Ok siap!! boleh la tido dengan selesa.. ^__^

Selamat mencuba kepada uol dan juga saya..!!




Monday, January 09, 2012

ICT.. GRrrrr!!! (*_*)v

Assalamualaikum.


Itu hari planning dengan en.bf nak pergi beli cincin.. sebab hari sebelumnya kebetulan tengok Habib offer juz 4 days. So otw nak pergi KLCC, mama en.bf col lalu berkata nak bawak yayin (adik en.bf) pergi ICT, Shah Alam.. OMG!!! teruja juga.. ^__^ lalu kami berdua konpius... -__-?


nak pegi beli cincin ke??? promotion last day pulak dah hari tu...

nak pergi ICT kah?? teruja sangat pula... haihhhh confuse sudah!!  =.=" 


Kami pun decide pergi ICT.. cian kat yayin cuti sekolah tak ade jalan ke mana. Apa salahnya bergumbira bersama keluarga kan.. itu lagi penting... tak apelah, Habib tu lain kali boleh ada less lagi..tak de masalah pun.. =)


Berjalan di sana bersama family en.bf (mama en.bf, yayin, en.bf dan saya "hahaha nak mention gak tuh"), serta sedara en.bf (cik.tah, pakcik zul dan fatin). seronoknyaaaa!!!


 Di dalam Snow Walk...


Nak edit gambar tapi tidak berjaya.. motif utama: tuh mata saya dengan en bf tuuuu!!! lihat tuhhh... macam hantu kak limah dah kan..(dengan penuh beremosi) bhahaha. hmmm tak reti lah nak edit tang mata tu..haiyoooo.. buroks suda. -.-'



si adik: abang cepatlah tarik adik.. bawak adik pusing-pusing satu tempat tuh..

si abang: kejap lah adik, licin ni, kang abang tergolek dok susah pula adik nak angkat abang..

si adik: adik tak rasa macam naik kuda pon abang.. yeehaa.. yeehaa.. (bunyi je lebih)  =p

si abang: yelah adik hoiii yaa hoiii.. itu bukan pasir, itu ais!!

Lalu abang berusaha keras menarik adik pusing-pusing tapi tak berapa nak bergerak..bhahahaa ^__^



si abang: dah tu adik, meh balik meh.. jangan main ais nanti demam..

si adik: abang ni, adik baru nak pusing2 kat situ..

si abang: adik berat lah, abang tak larat.. adik lah pulak tarik abang.

si adik: kalo adik tarik memang langsung tak berjalan lah abang!!
 adik yang bergelongsor ke belakang licin punya pasal.. =_="

akhirnya abang ajak adik balik.. misi mereka untuk berpusing 1 kawasan tidak berjaya.. tetapi misi saya mereka dialog telah berjaya!! bhahaha erkkk.. ape haku merapu nih.. orang ber imaginasi tinggi memang bergini uol.. harap faham.. hehehe T___Tv 
SO SWEET KAN MEREKA!!.. ^_^




OK!! giliran adik pulak amik gambar kami.. hikhikhik sejuk mak oiii duduk atas ais tu.. dalam hati merintih: "yayin cepatlah tangkap!! cepatlah tangkap!!" sambil muka control senyum..bhahahaha  kasihan en.bf.. tak plan pon nak join masuk Snow Walk tu.. sebab itu die pakai seluar pendek je.. nasib lah boot tu hitam.. pada mulanya dapat boot kuning, saya pula mengambil kesempatan dok gelakkan en.bf sambil berkata :-

saya: awak dah macam pelakon popular lah!! nak signnnnn!! T__T
en bf: sape??
saya: Phua Chu Kang.. bhahahahaa

dengan segera en.bf tukar boot color hitam.. =)




Baiklah..saya sudah bertukar baju dengan en bf.. perhatikan gambar sebelum, baju color purple sebenarnya, sebab dah edit jadi color hitam pulak.. tapi yang itu kecik memang saiz saya.. yang ini color hitam, en.bf punya besor sikit... en.bf dengan murah hati nak suh saya pakai kedua2 baju sejuk itu.. tapi saya tak sampai hati nak tengok en.bf pula kesejukan.. no no no.. tak boleh bergitu.. 


Actually kami semua terlupa nak ambil glove.. sejuk sangat sampai rasa nak sorok jari jemari ni.. muka pon nak sorok dalam beg yayin kalo boleh.. boleh tak yin?? tapi kang tak nampak jalan pulak.. hehee T____T


Finally


Ehh ehh ehh comel la ada ribbon berlampu di kepala!! kalo pakai ni pasti uol berjalan 1 ICT tu dengan confident sekali.. jangan tak mo tanggal langsung sudah.. parah tuh.. hohohohohooo ^__^


Alahhh uol mesti penah pergi sini punya.. terkenal di KL tu.. entah-entah dah muak dah uol ke sana.. bhahaha ini lah 1st time saya ke sana.. before pernah berniat di hati ingin mengajak en.bf tapi die tak mo.. ;'( akhirnya dapat juga pergi... YYeehaaaa!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila teruja dengan yang ini !! Click2 !!!