Saturday, February 11, 2012

E-day~ Part 3 (cincin disarungkan)

Assalamualaikum w.b.t.


Seriously saya nak minta maaf kat uol sebab lama bebenor tak update blog.. ='( ada urusan sikit.. ok seperti yang saya janjikan untuk entry ni nak story kat uol detik-detik bermakna ini.. auuuwww T__T (sila muntah)



Masa tunggu dalam bilik saya cool je.. bile dah kuar bilik dengan drastiknya nervous tu datang.. nak huluq tangan pon cheq ketaq no.. --__--" kenyataan saya tak ade parkinson eyh.. hehe tetiba*



Selamat hari raya bakal ibu mertuaku.. maaf zahir dan batin.. eyh.. eyh..salah majlis! hihii =B



Senyuman tu dah cukup menunjukkan betapa nervous nya saya berhadapan dengan mereka semua.. Fuh!! istighfar 1000x -,-" 
Bak kate kawan saya cik.tini: "nanti kalo u nervous u seru nama i 3x kali confirm u tak nervous" perghh minah ni.. siap sms wish cakap macam tu?? adeke patut memang tak patut bin kepatut?? -_-? tapi tak pelah, terima jela dah kawan saya mereng macam tu...hohohohhoo ^_^




Ni la cincin tunang saya.. cincin ni kami cari di Habib Semua House, KL.. pening jugak la nak cari yang less.. Haritu ada less di Ampang Point tapi terlalu ramai orang, so kami tak jadi beli..di KLCC pun ada tapi tak sempat nak pergi.. lastly rasa macam menyesal tak beli kat ampang point sebab Habib memang susah nak less.. nyaris-nyaris nak beli kat Poh Kong tapi en.tunang cakap tak pe kita cari dulu Habib tempat lain.. then, taraaaa...jumpa pun!! walaupun less nye sikit je dan tak jauh beza dengan actual price, en.tunang nak juga beli di situ sebab diamond die berkualiti.. ikutkan saya memang tak kesah mana-mana pon.. asalkan sumanya berjalan lancar..(^___^)v Jom terjah picture saya dengan en.tunang..~







Ye, gambar kami seperti malu-malu kucing je kan? tersipu-sipu gitewww... kami tak pernah tangkap gambar dalam keadaan banyak mata memandang.. kalo dorang nak tengok kami bergambar, dorang mesti akan tutup mata.. eyh?? adeke macamtu?? hahaa sumpah malu!! Pada mulanya saya memang fikir en.tunang tak kan datang majlis ni. alahhh lelaki memang tak perlu datang pun unless untuk bergambar.. then die sms saya cakap die datang.. excited la haku!!hohohoo (*_*)! tapi en.tunang datang selepas majlis selesai la.. datang untuk amik gambar jerr.. mata masing-masing tak focus kat camera sebab tak tau nak nengok camera yang mana..hahahaa tak keruan..


Nak bercerita pasal baju?? baju saya tu saya tempah sendiri dengan veil di MARA KL tu.. favourite tailor saya.. memang baju apa pun akan tempah dengan die.. actually memang fikir nak sewa je, tapi mama en.tunang bagi set lace tu yang dibeli di Bandung, Indonesia so, saya gunakan untuk baju bertunang.. suka sangat warna baju tu weyh.. eyh!! mama en.tunang ni macam tau je saya punya taste kan??hehehee ;B Design baju tu pula saya pilih sendiri.. payah juga nak cari.. bila dah siap terasa macam vogue pulak!! erkkk malu betol nak pakai..'',\ tapi pakai jugak la, mana nak cekau baju lain last-last minit kan?? baju en.tunang kami beli yang ready made je sebab last minit.. memang pada mulanya ingat en.tunang tak datang untuk tangkap gambar.






Apabila saya renungkan senyuman yang terukir di wajah opah saya ni, saya rasa happy sangat-sangat!! opah saya la orang paling excited masa majlis ni.. siap uruskan siapa nak bergambar dengan saya pulak tuh..hahaha terasa macam artis.. aku memang over nyah!! =D hhohoho tengok lah gambar yang opah saya tengah bercakap tu.. tau ape die pesan? opah nak tangkap gambar banyak-banyak nak letak kat dalam album kat kampung... sweet kan opah saya?? opah saya memang suka berkelakuan comel bergituww (^__^) I Love U Opah!! tapi masa ni opah abah saya tak dapat datang sebab tak sihat ='( sedih jugak la tapi tak pelah sebab saya tau insyaAllah opah akan ada masa majlis persandingan saya nanti.. =)


p/s :: TQ to uol sebab sudi luangkan masa membaca blog iol yang merapu ni..heheee T__T jangan sampai uol termuntah tengok entry bersambung-sambung yang mengambil masa untuk di update kan ni suda..hahaha sorry tau!! (sorry nek lorry lahh!!!) kan kan kan??


6 comments:

  1. tahniah.selamat bertunang.semoga berkekalan hingga ke hujung nyawa ye..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq 4 the wishes dear... amin.. =)

      Delete
  2. amboi2 cik kiah a.k.a Tina Senget..haha...ko ckp aku mereng yee..xper2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. well.. d\reality dear.. tak leh trima hakikat la tewww..hahahaa =p

      Delete
  3. Wowww...Smart dan segak bergaya cik abg tu, hensem & macho. tu baru baju melayu. kalo la pakai tuxedo fuh lg xterhingga smart mcm brad pitt, atau kalahkn brad pitt, kahkahkah dan hahahahahahahahaahahhahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la tewww...brad pitt ye.. kalo betol brad pitt dh kompem pengsan terus.. tak sempat nak sarung cincin..hahaha =D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila teruja dengan yang ini !! Click2 !!!