Tuesday, February 21, 2012

Guys & Girls Fact!! =D

Assalamualaikum w.b.t...


Sunyi sepi je kan?hehe ;B actually kawan saya, tini (mesti minah ni bangga giler aku letak nama die besor gini) =P telah bermurah hati meminjamkan saya novel Gemersik Kalbu... xD agak terharu...auuwww TQ babe!! novel itu di terbangkan dari jauh nunnnn di Sarawak (rumah keluarga tini).. bukan saya tak boleh beli, tapi saya tak berapa minat sangat novel cintan cintun ni.. walaupun saya jiwang (jujurnya aku disini) =D bile baca novel jiwang terasa geli pulak ayat-ayat dalam buku tu.. meremang remang je bulu roma masa baca intro novel ni..hahaha ^_^ so, still consider saya jiwang ke camtu? tak kan?? =_=".. Ok lah!! jom lah tengok sikit gambaran buku ni..




Fine!! memang dah basi pun untuk uol sebab buku tu dah lama kan??? o_o?.. tapi gara-gara lakonan aqasha dengan ayu raudhah la yang membuatkan saya terus teruja mahu membaca novel itu. Tujuannya semata-mata nak buat perbandingan diantara novel dan movie ni, nak nengok mana yang lagi best.. dalam masa 2 hari saya habiskan baca novel tersebut. Sepanjang saya teroka novel tu, semua imaginasi saya kuar muka aqasha dengan ayu raudhah.. -,-" habis macam mana aku nak feel ni??  ni lah akibatnya kalo dah tengok movie dulu sebelum baca novel.. erkkk.. walaupun jalan ceritanya lebih kurang, saya gagahkan jugak la baca sebab nak tau punya pasal.. so ending nya sama je.. Happy Ending.. arghhhh tak mo la baca buku cinta lagi.. Saya lebih tertarik kepada buku yang bermotivasi.. so buku paling best saya pernah baca "Rich Dad Poor Dad" by Robert T.Kiyosaki.. Mostly buku die memang menarik dan memberi ilmu.. (^__^)v


Ok dah terbabas dari topic saya ni!!.. tu bukan tujuan entry saya malam ni..hehe jom tengok Guys and Girls Fact ni.. terjumpa dalam carian mr.google actually.. termenung kejap berfikir.. hmm apa pendapat uol?? true or not? ada yang hangguk dan ada yang geleng? Suma ada pendapat yang tersendiri kan?? (-.-!)


Tetiba otak menjurus terfikir when guy buat tak tahu?? (=.=)? cause
 he dah berbulu, that girl more worst than hantu!!!.. bhahahHAHAA lol =P


Mostly fact ni DAMN TRUE la.. tapi tak semua.. yang paling penting saya nak nasihat kat uol ye.. PLEASE...PLEASE...PLEASE.. do appreciate what he/she felt to u ye..because once u broke his/her heart, u'll never get what they felt to u anymore.. trust me.. if ada pun maybe tak sejujur dan seikhlas dulu.. Renung-renungkan ye.. hikhik.. ceramah sikit jer.. T___T


So, if uol ada pendapat or penambahan tentang fact ni, sila lah komen.. kongsi-kongsi pendapat dengan kawan-kawan yang lain.. hehehe Ok lah.. Good Night Uol!!! Sweetdreams, Sleep Tight.. Haaaa sebelum tido tu baca nih dulu!! (Peringatan untuk diri sendiri jugak) T__T



بِاسْمِكَ اللّهُمَّ أَحْيَاوَأَمُوتُ

bismikallahumma ahya wa amutu

Ertinya :
Dengan nama-Mu ya Allah aku hidup dan mati

Monday, February 13, 2012

Gemersik Kalbu.. Wallaweyy!!

Assalamualaikum w.b.t.


Uol ada tak tengok drama Gemersik Kalbu kat TV3 setiap isnin-khamis jam 7-8 malam? (perghhh detail aku bagi maklumat) gelojoh namanya ni..hahahaa T___T Actually nak story kat uol, before ni saya tak tahu langsung pasal drama ni.. Kawan-kawan di Office la asyik cakap pasal drama ni, saya pulak jadi pendengar setia. (Setia kerr pendengar ini?) N ada la 1 time tu saya tengok drama ni dengan my mom, hmmm best jugak.. tapi time tu dah episode ke 18 kot kalo tak silap.. so saya tak puas hati (macam nak gado je kan??hahah tak takut pon!! =p ) saya tengok dari mula sampai episod yang terakhir.. guess what??? dalam masa 4 hari je saya boleh habiskan 24 episod cerita tuh.. pastu pergi keje pagi-pagi mata dah macam garfield kuyu semacam. Mana tak nye tiap-tiap malam dok ngadap cite tu... -,-" 


Meh tengok sinopsis cerita ni.. layannnn~~

video


Drama ni dari adaptasi novel sebenarnya.. Novel nya saya tak pernah la baca.. tapi memang best sangat cerita ni.. Before ni saya tak adelah minat kat aqasha ni kan.. maybe watak die dalam cerita ni  nampak die macam comel gile je, nakal lak tuh!! suke sangat menyakat ayu raudhah..and and and... dieeeee sooo romantic you!!! huhuhuu (^_^) memang watak nya agak liar tapi die seorang yang sangat setia..auuuwwww (wink2) Tetiba terus jatuh cinta kat aqasha ni.. eh eh eh!! tak tak!! Jatuh cinta kat Drama Gemersik Kalbu ni.. (ampun en. tunang) bhahahaaa!!!


Gabungan Ayu Raudhah dengan Aqasha memang meletop!! saya nak bagi uol tengok di antara part yang best la tapi tak banyak sebab saya amik dalam you tube je.. ada lagi part yang lagi best dari yang ini tapi tak ade dalam you tube.. so saya suggest uol layan la drama ni dalam you tube dan baru boleh komen..ada bran??hehee.. jom tengok!! (tak nak tengok pon uol kena tengok gak dah saya upload pon..) bhahahaa =p


video


video


video


video


Sesungguhnya saya sememangnya ketinggalan zaman!!! kenapa?? kenapa?? -,-" sebab saya baru tau aqasha ni dulu penyanyi.. eh betol ke uol?? still confused.. -__-? kawan-kawan saya la yang cakap dulu die penyanyi.. suara die best jugak weyh.. wiwiiittt (*_*) mula-mula dengar lagu "obsesiku" ni rasa macam sengal je lyric die kan?? ape gigit-gigit cuping telinga pulak?? eeiuuuwww geli lah!! hahaaha tapi bile dah layan cerita ni, rasa best pulak lagu nih!! memang tak tetap pendirian betol.. yang bestnye lagu ni sebab lyric die sebenarnya.. kalau uol baca macam geli tapi cuba fahami baru tau bestnye.. kan kan kan?? (sila hangguk)


Haaaaa.. yang aku pelik kat sini, apesal muka aqasha tu bersih gile? o_O"? putih licin macam pompuan.. kalah kulit aku tau!!.. tak pernah pulak aku tengok lelaki muka bersih camtu.. pelik lak rasa.. (padahal tak boleh terima kenyataan kulit aqasha lagi cantik dari diri sendiri) heheheee dah la.. rasa nya entry kali ni meleret dengan aqasha dan gemersik kalbu tuh... Ayu Raudhah Cantik!!! erkk tetibe* :-B.. ok udah la tu tina oiii.. jom kita layan last video aqasha nyanyi lagu  "Obsesiku" live.. Zaaaasssss~~~~


video



p/s:: En.Tunang.. mainkan guitar lagu ni untuk saya... please..please..pleaseee~~



Saturday, February 11, 2012

E-day~ Part 3 (cincin disarungkan)

Assalamualaikum w.b.t.


Seriously saya nak minta maaf kat uol sebab lama bebenor tak update blog.. ='( ada urusan sikit.. ok seperti yang saya janjikan untuk entry ni nak story kat uol detik-detik bermakna ini.. auuuwww T__T (sila muntah)



Masa tunggu dalam bilik saya cool je.. bile dah kuar bilik dengan drastiknya nervous tu datang.. nak huluq tangan pon cheq ketaq no.. --__--" kenyataan saya tak ade parkinson eyh.. hehe tetiba*



Selamat hari raya bakal ibu mertuaku.. maaf zahir dan batin.. eyh.. eyh..salah majlis! hihii =B



Senyuman tu dah cukup menunjukkan betapa nervous nya saya berhadapan dengan mereka semua.. Fuh!! istighfar 1000x -,-" 
Bak kate kawan saya cik.tini: "nanti kalo u nervous u seru nama i 3x kali confirm u tak nervous" perghh minah ni.. siap sms wish cakap macam tu?? adeke patut memang tak patut bin kepatut?? -_-? tapi tak pelah, terima jela dah kawan saya mereng macam tu...hohohohhoo ^_^




Ni la cincin tunang saya.. cincin ni kami cari di Habib Semua House, KL.. pening jugak la nak cari yang less.. Haritu ada less di Ampang Point tapi terlalu ramai orang, so kami tak jadi beli..di KLCC pun ada tapi tak sempat nak pergi.. lastly rasa macam menyesal tak beli kat ampang point sebab Habib memang susah nak less.. nyaris-nyaris nak beli kat Poh Kong tapi en.tunang cakap tak pe kita cari dulu Habib tempat lain.. then, taraaaa...jumpa pun!! walaupun less nye sikit je dan tak jauh beza dengan actual price, en.tunang nak juga beli di situ sebab diamond die berkualiti.. ikutkan saya memang tak kesah mana-mana pon.. asalkan sumanya berjalan lancar..(^___^)v Jom terjah picture saya dengan en.tunang..~







Ye, gambar kami seperti malu-malu kucing je kan? tersipu-sipu gitewww... kami tak pernah tangkap gambar dalam keadaan banyak mata memandang.. kalo dorang nak tengok kami bergambar, dorang mesti akan tutup mata.. eyh?? adeke macamtu?? hahaa sumpah malu!! Pada mulanya saya memang fikir en.tunang tak kan datang majlis ni. alahhh lelaki memang tak perlu datang pun unless untuk bergambar.. then die sms saya cakap die datang.. excited la haku!!hohohoo (*_*)! tapi en.tunang datang selepas majlis selesai la.. datang untuk amik gambar jerr.. mata masing-masing tak focus kat camera sebab tak tau nak nengok camera yang mana..hahahaa tak keruan..


Nak bercerita pasal baju?? baju saya tu saya tempah sendiri dengan veil di MARA KL tu.. favourite tailor saya.. memang baju apa pun akan tempah dengan die.. actually memang fikir nak sewa je, tapi mama en.tunang bagi set lace tu yang dibeli di Bandung, Indonesia so, saya gunakan untuk baju bertunang.. suka sangat warna baju tu weyh.. eyh!! mama en.tunang ni macam tau je saya punya taste kan??hehehee ;B Design baju tu pula saya pilih sendiri.. payah juga nak cari.. bila dah siap terasa macam vogue pulak!! erkkk malu betol nak pakai..'',\ tapi pakai jugak la, mana nak cekau baju lain last-last minit kan?? baju en.tunang kami beli yang ready made je sebab last minit.. memang pada mulanya ingat en.tunang tak datang untuk tangkap gambar.






Apabila saya renungkan senyuman yang terukir di wajah opah saya ni, saya rasa happy sangat-sangat!! opah saya la orang paling excited masa majlis ni.. siap uruskan siapa nak bergambar dengan saya pulak tuh..hahaha terasa macam artis.. aku memang over nyah!! =D hhohoho tengok lah gambar yang opah saya tengah bercakap tu.. tau ape die pesan? opah nak tangkap gambar banyak-banyak nak letak kat dalam album kat kampung... sweet kan opah saya?? opah saya memang suka berkelakuan comel bergituww (^__^) I Love U Opah!! tapi masa ni opah abah saya tak dapat datang sebab tak sihat ='( sedih jugak la tapi tak pelah sebab saya tau insyaAllah opah akan ada masa majlis persandingan saya nanti.. =)


p/s :: TQ to uol sebab sudi luangkan masa membaca blog iol yang merapu ni..heheee T__T jangan sampai uol termuntah tengok entry bersambung-sambung yang mengambil masa untuk di update kan ni suda..hahaha sorry tau!! (sorry nek lorry lahh!!!) kan kan kan??


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila teruja dengan yang ini !! Click2 !!!