Monday, February 13, 2012

Gemersik Kalbu.. Wallaweyy!!

Assalamualaikum w.b.t.


Uol ada tak tengok drama Gemersik Kalbu kat TV3 setiap isnin-khamis jam 7-8 malam? (perghhh detail aku bagi maklumat) gelojoh namanya ni..hahahaa T___T Actually nak story kat uol, before ni saya tak tahu langsung pasal drama ni.. Kawan-kawan di Office la asyik cakap pasal drama ni, saya pulak jadi pendengar setia. (Setia kerr pendengar ini?) N ada la 1 time tu saya tengok drama ni dengan my mom, hmmm best jugak.. tapi time tu dah episode ke 18 kot kalo tak silap.. so saya tak puas hati (macam nak gado je kan??hahah tak takut pon!! =p ) saya tengok dari mula sampai episod yang terakhir.. guess what??? dalam masa 4 hari je saya boleh habiskan 24 episod cerita tuh.. pastu pergi keje pagi-pagi mata dah macam garfield kuyu semacam. Mana tak nye tiap-tiap malam dok ngadap cite tu... -,-" 


Meh tengok sinopsis cerita ni.. layannnn~~

video


Drama ni dari adaptasi novel sebenarnya.. Novel nya saya tak pernah la baca.. tapi memang best sangat cerita ni.. Before ni saya tak adelah minat kat aqasha ni kan.. maybe watak die dalam cerita ni  nampak die macam comel gile je, nakal lak tuh!! suke sangat menyakat ayu raudhah..and and and... dieeeee sooo romantic you!!! huhuhuu (^_^) memang watak nya agak liar tapi die seorang yang sangat setia..auuuwwww (wink2) Tetiba terus jatuh cinta kat aqasha ni.. eh eh eh!! tak tak!! Jatuh cinta kat Drama Gemersik Kalbu ni.. (ampun en. tunang) bhahahaaa!!!


Gabungan Ayu Raudhah dengan Aqasha memang meletop!! saya nak bagi uol tengok di antara part yang best la tapi tak banyak sebab saya amik dalam you tube je.. ada lagi part yang lagi best dari yang ini tapi tak ade dalam you tube.. so saya suggest uol layan la drama ni dalam you tube dan baru boleh komen..ada bran??hehee.. jom tengok!! (tak nak tengok pon uol kena tengok gak dah saya upload pon..) bhahahaa =p


video


video


video


video


Sesungguhnya saya sememangnya ketinggalan zaman!!! kenapa?? kenapa?? -,-" sebab saya baru tau aqasha ni dulu penyanyi.. eh betol ke uol?? still confused.. -__-? kawan-kawan saya la yang cakap dulu die penyanyi.. suara die best jugak weyh.. wiwiiittt (*_*) mula-mula dengar lagu "obsesiku" ni rasa macam sengal je lyric die kan?? ape gigit-gigit cuping telinga pulak?? eeiuuuwww geli lah!! hahaaha tapi bile dah layan cerita ni, rasa best pulak lagu nih!! memang tak tetap pendirian betol.. yang bestnye lagu ni sebab lyric die sebenarnya.. kalau uol baca macam geli tapi cuba fahami baru tau bestnye.. kan kan kan?? (sila hangguk)


Haaaaa.. yang aku pelik kat sini, apesal muka aqasha tu bersih gile? o_O"? putih licin macam pompuan.. kalah kulit aku tau!!.. tak pernah pulak aku tengok lelaki muka bersih camtu.. pelik lak rasa.. (padahal tak boleh terima kenyataan kulit aqasha lagi cantik dari diri sendiri) heheheee dah la.. rasa nya entry kali ni meleret dengan aqasha dan gemersik kalbu tuh... Ayu Raudhah Cantik!!! erkk tetibe* :-B.. ok udah la tu tina oiii.. jom kita layan last video aqasha nyanyi lagu  "Obsesiku" live.. Zaaaasssss~~~~


video



p/s:: En.Tunang.. mainkan guitar lagu ni untuk saya... please..please..pleaseee~~



6 comments:

  1. Best jugak cite ini..

    1)In my personal opinion, the storyline is an adaptation from another English romantic comedy,
    which is popular in the western countries.
    2)It is a great romantic series to be watched by all viewers around the globe.
    Credit to the blogger's effort for bringing this interesting Malaysian romantic comedy to the public..

    ReplyDelete
  2. Cantik nye gambar bertunang yg dah di-edit kat atas tu, mcm duduk kat dlm istana buckingham sje? sy baru perasan , hehehe...:) gambar yg sweet, nostalgic, sentimental, dan sgt bernilai. CONGRATULATION TO BOTH OF U..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi post ni psl Gemersik Kalbu...tak de gambar bertunang.. gambar bertunang entry lain..hahahahaaa btw tq.. =)

      Delete
  3. sy agak kureng sket tgk cite melayu nie ..kihkihkih.
    sy suka jgk tp boleh la try tgk nnt ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo kureng tgk cite ni, kna la lebih kn tengok..baru tau bestnye.. sekali sekala tukar angin tgk cite melayu la pulak.. tapi kn, suma komen ni macam dari org yg sama je??hahahahaa

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila teruja dengan yang ini !! Click2 !!!